duminică, 21 iunie 2009

Zâmbete


Ce e fericirea? S-au întrebat pe rând filsofi, cântăreţi, poeţi. Şi ne-am întrebat noi, cu toţii. Ne zbatem zilnic să găsim explicaţii complicate, elaborate, motive şi argumente care să ne susţină punctele de vedere. Dezvoltăm strategii ca să ne conservăm dreptul la fericire, luptăm, ieşim în stradă, facem declaraţii sforăritoare, emitem legi, ne protejăm. Şi uităm, în toată nebunia, pentru ce ne agităm de fapt. Pentru un zâmbet, înflorit în colţul gurii după furtună, când ai ajuns în sfârşit în port, la loc ferit, şi poţi să respiri din nou. Pentru gesturile mărunte care ne demonstrează că suntem în gândul cui vrem noi, pentru dreptul la un somn bun în braţele cuiva drag, după ce apune pasiunea. Pentru toate clipele minunate, pentru toate lacrimile, pentru nemăsurata căldură a unei palme peste a noastră, pentru privirile furişe şi cele făţişe, pentru râsul împreună. Pentru dreptul la un alt zâmbet, împlinit, liber, pe care-l schimbăm dimineaţa pe deasupra ceştilor cu cafea. Sunt o colecţionară de zâmbete, ale tale toate. Zâmbete largi, zâmbete şmechereşti, zâmbete fragile, suspendate în colţul ochilor, zâmbete de "Bine ai venit" şi zâmbete-rugăminţi de "Nu mai pleca". Îmi mai zâmbeşti o dată, iubire?

4 comentarii:

  1. apropo de fericire, o sa-ti dau un link -citatul n-a vrut sa se paste-asca. la fel ca si linkul, se pare:)). cauta dumneata pe google 'dor' de leopoldina balanuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim, n-am găsit şi chiar m-ai făcut curioasă :) Mai încerci o dată să-mi trimiţi link-ul? Merci

    RăspundețiȘtergere
  3. voila madame:
    http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/dor-de-leopoldina-balanuta-3041466/
    enjoy
    pe mine m-a uns la inima

    RăspundețiȘtergere
  4. Merci! Si pe mine...
    Nu stiu de ce, link-ul nu se activeaza in comentariu... Hm, poate pentru ca, asa cum spuneam aici mai demult, nu sunt inginera:)? Trebuie sa ma uit prin setari...

    RăspundețiȘtergere