duminică, 1 septembrie 2013

Înghețată înfierbântată pentru începuturi de toamnă


     În ultimele zile de vară și primele de toamnă, sunt mereu împărțită. Deja încep să-mi prăjesc pâine la micul dejun, fiindcă diminețile sunt răcoroase și parcă îndeamnă la unt pe pâine prăjită și cafea fierbinte. 
     Pe de altă parte, cum după-amiezile sunt calde încă, nu mă pot lipsi de plăcerea înghețatei, un lucru care mie îmi spune vacanță. Din motive obiective, n-am putut mânca multă în copilărie, așa că acum o devorez în toate formele, gusturile și culorile ei. Și vă anunț cu mulțumire că am găsit varianta perfectă de desert/cocktail răcoritor și bun să înfierbânte, la o adică :): înghețată de lămâie - italienească, pe cât posibil, prietenii știu de ce - cu vreo 20-30 ml de vodcă bună deasupra. Sau, pentru domnișoarele delicate care nu beau vodcă, merge, în varianta soft, și limoncello. Poftă bună!

8 comentarii:

  1. Uau, asta cu vodcile nu o stiam. Merge si cu sorbeto de lamaie sau numai inghetata dulce si cu grasimi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca merge, dar ăla e deja cocktail:)! Sa-mi spui cum a ieșit :)

    RăspundețiȘtergere
  3. arata foarte bine
    si eu mi-am facut o reteta proprie: inghetata de vanilie, la care adaug niste fructe de padure inghetate sau proaspete si un pic de sirop de zmeura... si iese ... foarte buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suna minunat:), doar ca nu are alcool:). Dar asta se poate corecta cu putina afinata sau zmeurata:). Sa incerci!

      Ștergere