vineri, 14 august 2009

Ultima romantică


Vorbeam recent despre relaţii. Cînd şi dacă o nouă dragoste se califică pentru a purta această titulatură. Una care, mie personal, nu-mi place deloc. Mi se pare că se referă exclusiv la modalităţile prin care, pe vremurile de tristă amintire, evitam cozile. Era necesar, nu, mai degrabă vital, să ai relaţii. Aşa că, sincer, dacă e să intitulez în vreun fel o relaţie de dragoste, parcă nu-mi vine la îndemînă să-i spun relaţie. Nici nu înţeleg de ce trebuie musai să spunem: "Am o relaţie cu X ", cînd mi se pare mult mai elegant să spui: "O iubesc pe X sau X şi cu mine ne iubim, suntem o pereche, trăim împrtice, împeună etc". În fine, lăsînd însă la o parte considerentele lingvistice, întrebarea era cît de repede poţi considera o nouă dragoste o relaţie? Şi se avansase, pe http://pinkthink.3xforum.ro/, ideea că e musai să treacă 90 de zile efectiv petrecute cu cineva ca să poţi spune că ai o relaţie cu persoana respectivă. Asta chiar mi s-a părut din cale-afară de bizar! Păi nu îmi limitez dreptul la propria-mi fericire, dacă mă apuc să spun că nu, nu am o relaţie cu X, fiindcă nu o cunosc decît de două luni şi o săptămînă, din care n-am petrecut împreună decît 30 de zile. Deci mai am muuult pînă la 90! Aşa chestie ciudată n-am mai auzit! Păi contează atît de mult cuantificarea? Nu te poţi îndrăgosti fulgerător, să ştii clar că e femeia vieţii tale, să o vrei, să o iei, să-i faci loc în tine, în viaţa ta, în mai puţin de 90 de zile? Oare am rămas eu ultima romantică, ultima femeie care crede în puterea absolut incredibilă a dragostei? Dragostea care trece peste tot şi toate, cea pentru care timpul şi distanţele sunt irelevante, cea care găseşte resurse să se reinventeze mereu? Sper din tot sufletul că nu sunt ultima care crede în asta. Pentru că m-aş simţi incredibil de singură.

7 comentarii:

  1. Catwoman, tare mi-e frica ca tu esti ,,ultima romantica'' si eu ,,ultimul mohican''...Nimeni n-a iubit cum am iubit eu. Nimeni n-a suferit cum am suferit eu. Toti spunem asa! Si cred ca toti avem dreptate. Am vizitat curand Verona, resedinta unei vesnice dileme, si acolo, mi-a picat o fisa in automat: fiecare iubire are un balcon ca Romeo si Julieta, pe care mai tarziu se intind rufe. Pot fi cateva zile, 90 de zile, sau 1000 de zile.Nu conteaza. Important e sa nu fie murdare...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, cred cu tarie ca nu timpul petrecut impreuna conteaza, ci calitatea lui. Eu chiar traiesc intens si, daca asta inseamna ca ard uneori etape, fie, nu ma deranjeaza, chiar daca pot avea si surprize neplacute mai tarziu. In fond, ce ar fi viata fara surprize? O rutina ingrozitoare si atat...

    RăspundețiȘtergere
  3. nu esti ultima romantica :) pe mine ma ia durerea de cap de cate ori aud de 'dragoste' vs 'iubire', 'relatie' vs 'legatura' samd. dar daca e sa intru in joc as spune ca poti sa ai o 'aventura' care sa dureze un an si o minunata 'relatie' de doar 89 de zile :)

    RăspundețiȘtergere
  4. of, ileanne, ce bine ca nu sunt singura :) Devenise infricosator :) Cum a fost weekendul?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ti-am lasat un premiu pe blog la mine.Ia-l Cat!
    E modul meu de a incuraja romantismul...

    RăspundețiȘtergere
  6. S-a luat!:) Merci fain! Ascultat cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Soacra mea zicea cã trebue sã treacã 3 luni, pt a trece de la etapa aventurã la etapa cuplu.

    Dar cred cã totul diferã de la aventurã la aventurã si de la cuplu la cuplu. Totul depinde de maturitatea celor doi si de hotãrîrea lor.

    RăspundețiȘtergere