duminică, 24 februarie 2013

Ce nu-mi place în aeroporturi

Mi-e frică să zbor. Deşi îmi place senzaţia desprinderii de pământ (mult mai mult decât cea a aterizării, recunosc), ideea că, atunci când avionul atinge înlţimea optimă, voi avea sub mine 10.000 de metri de gol îmi dă mereu fiori reci pe şira spinării. Cu toate acestea, continui să cred că zborul e poate cea mai de preţ invenţie omenească. Unde mai pui că te duce foarte repede unde ai nevoie. 

Partea proastă e că, până să ajungi să zbori, trebuie să treci prin furcile caudine ale securităţii aeroportului: ai grijă să nu uiţi în bagajul de mână lucruri interzise, precum parfumul preferat, briceagul preferat, chiar şi un banal cleşte de unghii te pot transforma imediat în inamicul public numărul 1, tata teroriştilor internaţionali. Şi dă-i distracţie: scoate cureaua, scoate bijuteriile, scoate încălţările ( mi se pare umilitor să defilezi în ciorapi, uneori după deja câteva ore bune de la ultimul duş, pe o podea insalubră, cu riscul de a răci la ovare şi, eventual, de a le arăta tuturor profilul delicat al degetului tău mare, nu de alta, dar accidente se întâmplă, şosetele se mai rup), treci o dată, tot piuie, nu cumva mai ai mărunţiş în buzunare? N-ai. Aaaa, n-ai scos ceasul, scoate ceasul, tot piuie. Cumva aveţi stimulator cardiac? N-am (şi fie vorba între noi, dacă aveam, v-o luau toate instrumentele razna la dracii pe care-i am deja, nenorociţilor!).
În fine, până la urmă, vine una, te pipăie temeinic peste tot şi pe urmă e ok, poţi trece. După care trebuie să te încalţi din picioare, te agiţi caraghios precum cocostârcul să nu cazi lat pe acolo şi să te faci de poveste, te agiţi să-ţi recuperezi bijuteriile, ceasul, cureaua etc. Când ai ajuns în avion, eşti deja obosit fleaşcă, parcă nici hainele nu-ţi mai stau cum trebuie pe tine.
Asta cu pipăitul, sincer, doar prin Românica am păţit-o, afară are omul de la securitate un instrument bipăitor pe care-l plimbă pe lângă tine, nu e chiar parfum, dar e mai bine decât să ai impresia că mintenaş urmează o scotocire a cavităţilor, mai ceva ca la penitenciar. De ce ar fi ok să te pipăie cineva, femeie sau bărbat, n-am priceput, dar probabil că în capul personalului de la securitate, e ok atâta timp cât pipăitul şi pipăitorul sunt de acelaşi sex. În cazul meu, nu e:)), dar pe cine mai interesează amănunte din astea? Aştept cu interes reacţiile amicilor cititori de sex masculin şi amatori de sex masculini găsiţi în situaţii similare: v-a fost uşor, domnilor?

4 comentarii:

 1. Buna, imi place foarte mult blogul tau si vreau sa stiu daca te intereseaza sa facem schimb de linkuri: www.ditoate.com .Eu te-am adaugat deja , si astept raspunsul tau. Multumesc anticipat.

  RăspundețiȘtergere
 2. Hristos a înviat!... Practica verificatului manual nu e doar la noi. La Viena se derulează exact la fel, la Frankfurt au într-adevăr jucăria pe care o plimbă pe lângă tine, dar (e cu dar :-) ) partea nostimă e că în vreme ce plimbă jucăria pe-o parte, plimbă și mâna pe partea cealaltă, după care schimbă jucăria în cealată mână și... te verifică manual și pe partea anterior verificată cu jucăria... Sau - ce să spun?! - poate m-a plăcut pe mine în mod special persoana de m-a verificat și s-a gândit că n-are rost să mă invite undeva după ce termină serviciul, că oricum plecam și, deh, ce-i în mână nu-i minciună...

  Cei mai civilizați la capitolul ăsta mi s-au părut... rușii. Ăia nu mai stau să te pipăie, te dezbracă direct. Glumesc! Fapt este că te bagă într-o cabină de sticlă și te aștepți să te teleporteze de unde ai venit. Te țin acolo câteva secunde și nu e nevoie să scoți nici ceasul, nici șoșonii. E ca la tomografie și chiar mă gândeam ca data viitoare când mai am treabă la ei să mă duc și cu o fișă medicală să îmi treacă pe ea dacă am piese lipsă sau piese în plus. Ar fi un fel de 2 in 1 și aș scuti o cheltuială în țară.

  Oricum, treaba cu pipăitul la noi a fost introdusă destul de recent: la jumătatea lui ianuarie anul ăsta nu se atingeau de nimeni, în martie, deja situația se schimbase. Or fi făcut angajări sau s-or fi schimbat cei care asigură training-ul personalului... :-D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bun, de data asta votez cu ruşii :) Adică măcar, dacă tot te iradiază, rămâi cu demnitatea intactă :D

   Ștergere