joi, 8 aprilie 2010

Ce este femeia?

Îl citam, în postarea mea de pe 8 Martie, pe Oscar Wilde, care spunea că "femeia este o creatură menită a fi iubită, nu înţeleasă". Şi totuşi, provocarea la un concurs cu titlul acestei postari (lansata de dra Terra) a fost irezistibilă. În consecinţă, iată ce cred eu.
Femeia este o piatră din albia unui râu de munte: frumoasă şi strălucitoare la ea acasă, îşi pierde din farmec dacă o transplantezi; rezistă la intemperii şi vicisitudini mai mari decât ne putem imagina, trec peste ea, asemenea apelor repezi, dureri şi nevoi - ale ei şi ale altora -, o fac să zâmbească - mai rar, din păcate - şi bucurii. Femeia este, în acelaşi timp, ca un vânt fierbinte din deşert - te poate usca, te poate goli de substanţă, te poate îngropa în umbra orgoliului ei, câteodată nemăsurat. Femeia poate fi şi oază de plăceri nebănuite, atingerea pe piele a unui şal de caşmir, roşul întunecat al unui surâs, căldura pielii şi mirosul nemaivăzut de după dragoste. Femeia e şi mamă, şi fiică şi soră şi iubită. E ori incredibil de rea, forfecând atitudini, gesturi, scăpări, greşeli, ori mama tuturor durerilor, aptă şi doritoare să ia pe umeri poverile lumii. Şi într-un caz, şi în celălalt, e femeie. Şi cu asta am spus tot ce pot. Fiindcă, despre femei, niciodată nu poţi spune tot.   

10 comentarii:

  1. Mulţumesc pentru participare. Articolul tău va intra în concurs pentru că respectă atât tema cât şi regula dimensiunii.
    Toate articolele participante vor apărea pe blogul meu pe data de 18 aprilie.
    Orice vizitator va putea vota în sondajul pentru "Cel mai bun articol al concursului". După o săptămână de la votare, va fi desemnat câştigătorul.
    Îţi doresc succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru mesaj! In perioada in care se va finaliza votul nu voi avea, din pacate, acces la Internet, dar sunt convinsa ca vei pastra rezultatul postat. Sunt convinsa ca va fi o competitie frumoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Catwoman, numai o femeie FEMEIE putea scrie așa de frumos, simplu dar complicat, direct dar ocolit, ferm dar delicat despre femeie :) M-ai stârnit să mă bag și eu la concursul Terrei!
    P.S. Imaginea aleasă e superbă. Pupez și weekend fain!

    RăspundețiȘtergere
  4. @LiaLia - Merci pentru apreciere :) Suntem asa, cel putin asa vad eu lucrurile :)Si cred ca e o idee buna, concursul drei Terra, poate si pentru faptul ca, despre femei, au scris mult mai mult barbatii:) Care sunt, unii, observatori foarte buni, altii, scriitori foarte buni, putini insa intrunesc ambele conditii :) Abia astept sa vad ce va scrie toata lumea :) Imaginea am gasit-o mai demult pe net, din pacate nu era precizat autorul, am pastrat-o si acum mi s-a parut potrivita! Weekend frumos si tie (cat o mai ramas din el)

    RăspundețiȘtergere
  5. "te poate usca, te poate goli de substanţă, te poate îngropa în umbra orgoliului ei, câteodată nemăsurat"... asta e cu adevărat epică! :)
    Cât adevăr, domnule, cât adevăr....

    RăspundețiȘtergere
  6. @keltoighost - bine ai venit :)! am preferat sa scriu despre femeie asa cum o vad eu, cu bune si cu rele. Cu siguranta, esti de acord si cu aspectele bune, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sunt mereu de acord cu aspctele bune, atât timp cât de vorba de o femeie.
    Deşi nu e de bon ton să o recunosc, sunt, până la urmă, o feministă :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @keltoighost - pai de ce sa nu fie de bonton? la mine pe blog, orice parere e respectata, daca nu e insotita de injurii. Si, in plus, oricum femeile sunt cele mai tari :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte bine evidenţiat! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  10. @anca - bine ai venit in lumea mov :) merci :)

    RăspundețiȘtergere