luni, 19 decembrie 2011

Uneori atâta pot

Mă pot lupta cu demonii mei, pot să-mi depășesc limitele, pot să fac lucruri pe care nu mă credeam în stare să le fac, pot chiar să mă surprind uneori pe mine însămi cu câte o 'inginerie' de care nu mă știam capabilă. Dar nu le pot rezolva pe toate. Am învățat asta cu greu. Și încă mi-e foarte dificil să accept. Dificultățile mari se trec cu pași mici. Nu mai e momentul pentru vitejii. Peste două zile se vor împlini 22 de ani de la Revoluție. Perioadă în care eu m-am maturizat, iar alții și-au trăit viața întreagă. Ce-am pierdut din ce aveam atunci? Cu siguranță, multă speranță, multă încredere în viitor, multe oportunități. Ce-am câștigat? Pe mine, întreagă. Experiență. Siguranța că pot să răzbat. Și că, uneori, dezlegările nu depind de mine. Ci de șansă, de context, de oamenii din jur. De obicei, când nu-mi iese ceva, mă lupt, mă străduiesc până la ultima fărâmă de putere, mă consum încercând să găsesc o cale. Dar nu mereu ajung la liman. Și, poate, asta e cea mai importantă lecție a anului ce stă să se încheie. Că, uneori, atâta pot.

3 comentarii:

  1. perseverand.. ajungem la liman. chiar daca ni se mai ineaca vreo corabie, in timpul calatoriei, este important sa nu ne pierdem speranta ca intr-o zi.. vom ajunge acolo unde ne-am propus. te admir pentru perseverenta ta! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. 'uneori atata pot' spus de tine e un fel de Chuck Norris joke... esti, cred, cea mai puternica persoana pe care o cunosc... nu inseamna ca nu iti poate fi cateodata greu ci inseamna ca nu vad obstacol imposibil de trecut de tine... Sa ai un Craciun de vis!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Chrissy - Speranta moare ultima :) Si nu ma plang ca-i drumul greu, pur si simplu uneori obosesc sa tot urc dealuri, as mai vrea si vai line :)
    @ Liz - Chuck Norris joke :)) chiar m-ai facut sa rad :)) merci pour le vote de confiance :) poate ne vedem de Crăciun, zic:)

    RăspundețiȘtergere