vineri, 18 martie 2011

Trăiesc

Câteodată, într-un soi de avalanșă - mă obsedează iarna asta interminabilă, e clar! - mă ajung din urmă vechi dureri. Mă chinuie întrebări - din alea stupide, cu unde și de ce am greșit și ce-ar fi trebuit să fac și n-am făcut - mă amenință angoase, mă mai bântuie câte un vânt de schimbare crezută necesară. Mi se face frig și urât de mine și mă gândesc să trag oblonul așa vreo săptămână, ca să mă reconstruiesc, să-mi netezesc straturile înăuntrului meu complicat și plin de emoții neînțelese și să scot abia după aceea capul din nou în lume. Un cap impecabil fardat și cu sprâncenele periate - ăsta e semn rău, când îmi amintesc să fac asta, e bai mare! - pe care să-l port mândră, să sperii dușmanii cu el. Și exact când mă pregătesc să fug - nu, baby, de tine nu, tu îmi cunoști urâciunile și nu te-ai speriat, așa că tu ai voie oriunde în mine - moare cineva. Un cineva tânăr, care dispare cu demnitate, dându-mi cu lecția dorinței de viață peste nas. Și mi se face rușine de mine și de prostiile din trecutul meu mai mult sau mai puțin îndepărtat și de lipsa de recunoștință față de mine însămi pentru cine am reușit să realizez că sunt. Și roșesc. Și pe urmă, mulțumită că mi s-a reamintit cât sunt de norocoasă, mă ridic, mă scutur de umbre și trăiesc, iubind. E de ajuns.

10 comentarii:

  1. Vai cat de frumos .....Toti trebuie sa ii multumim lui Dumnezeu pentru fiecare farama de viata .

    RăspundețiȘtergere
  2. @anonim - iti multumesc :) din pacate, adesea uitam cat e de mare miracolul vietii...

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea, îți doresc din tot sufletul să respiri prin toți porii viață și iubire, în fiecare zi, fără să fie nevoie să moară cineva :) Te pupez!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ LiaLia - pai tocmai asta e, traiesc si sunt iubita si iubesc in fiecare zi, doar ca stii cum e, uneori uitam sa fim recunoscatori pentru ce avem... Pupici si tie :)!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ taio - bine ai venit in lumea mea :) merci :)

    RăspundețiȘtergere
  6. gata,s-a terminat cu iarna....a venit primavaraaaaaaaaaa

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Mihai si all - vesti proaste, cica iar vine frigul! In weekend!:((

    RăspundețiȘtergere