joi, 3 februarie 2011

Anticariatul din visul meu

De la Pinocchi0 am primit o leapşă bună de tot, aşa, ca un pişcot cu ciocolată, lângă o cană cu lapte fierbinte şi cu multă cacao. Pentru doamna Nartica, zice prietenul meu să descriu trei obiecte care nu ar trebui să lipsească din anticariatul visurilor mele. Trei obiecte sunt tare, tare puţine, dar am să încerc :).

1. Evident, cărţi, dar, pentru mine, cartea ideală ar fi o ediţie veche, în franţuzeşte, a Contelui de Monte Cristo. Sau ediţia princeps a cărţii lui Radu Tudoran "Toate pânzele sus".
2. Un samovar maiestuos, greu, din argint, unul care să-ţi cânte la ureche, în ruseşte, cu acompaniament de balalaică, poveştile cu troici trase de trei cai şi cu zăpezi nemaivăzute.
3. O sofa turcească, joasă, cu narghileaua alături şi cu un şal greu, brodat cu mătase roşie şi cu ciucuri grei în colţuri.

Iar leapşa merge, dacă binevoiesc, la Camelia , Liz şi Vrăjitorul de Cărţi.

9 comentarii:

  1. Mmmmmmmm... [Moș Pinocchio visează...]

    Știi că am primit Contele de Monte Cristo cadou de Crăciun la servici, la un soi de tombolă? E drept, aș fi preferat originalul francez traducerii germane, dar hai să nu bombănim... ;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Preiau, preiau, multumesc de invitatie! :-)
    Cu drag,

    O.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Pinocchi0 - :)merge si in germana, mai ales ca tu o stii ca lumea:)

    @ Octavian - abia astept sa citesc:)

    RăspundețiȘtergere
  4. :P tre' să gândesc mult... mâine dimineaţă o să ştiu sigur:P

    RăspundețiȘtergere
  5. samovarul si cartea lui Tudoran m-au prins si pe mine:)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Liz - Văzut, citit, frumooos :)
    @Camelia - păăăi, gândeşte-te :)
    @Mihai - poţi să faci şi tu leapşa, dacă vrei!

    RăspundețiȘtergere
  7. A durat ceva, dar am izbandit. :-D
    http://blog.joacadeamine.ro/2011/02/06/vechiul-magazin-de-curiozitati/

    RăspundețiȘtergere
  8. Dna. Nartica a citit toate ideile gasite si face bilantul. Datorita recurentei acestora, nu vor lipsi: motanul, lumina, tutunul, scaunele, multele carti vechi si samovarul sau ceainicul. Totodata, Dna Nartica isi va confectiona si o imagine a ei. In timpul procesului de creatie s-ar putea sa mai fie incluse si alte propuneri din simpatie pentru acestea. Dna Nartica estimeaza maxim 2 saptamani pentru finalizare (fiindca in loc de vacanta intre semestre creatoarea Dnei Nartica va munci de zor intr-un workshop)si ii va anunta pe toti partiicpantii la leapsa cand totul va fi gata.

    Mii de multumiri.

    RăspundețiȘtergere